Munja Business Challenge , Tuzla 2018

U ponedjeljak 9.4. 2018. godine, naša učenica, Lejla Vražalica, je učestvovala na Munja Business Challenge-u u Tuzli, takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu.

Naime, Munja Business Challenge se održava već 6 godina od strane Munja Inkubatora, koji također vodi infoplatformu „hoću.ba“, čiji je Lejla član. Na takmičenju je prisustvovalo oko 60 učesnika, koji su bili podijeljeni u 13 timova.

Tema takmičenja je bila „Recikliranje“. Zadatak timova je bio da recikliranjem dođu do gotovog proizvoda, a pritom odrede tehnološki proces, ciljnu grupu, razrade finansije, marketing, prodaju itd. Lejlin tim se odlučio za proizvodnju pametnog ogledala, dok su ostale ideje bile pravljenje namještaja, maskica za telefon, lampi, cementa itd. Lejlin tim je, kako žiri kaže, zbog originalnosti ideje, entuzijazma i pozitivne energije, jednoglasnom odlukom osvojio prvo mjesto.

Prva 3 tima se plasiraju na državno takmičenje u Sarajevu, koje se održava 21.-22. 4. 2018, a na kojem će prisustvovati i timovi iz Banja Luke, Sarajeva i Mostara. Učesnici će ponovo nasumično biti podijeljeni u timove, a 20 najboljih učesnika će predstavljati reprezentaciju BiH na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana, gdje će učestvovati i Hrvatska, Crna Gora i Srbija. To takmičenje će se ove godine održati na Jahorini 27.-29. 4. 2018. Također, u četvrtak 12.04. 2018.

Lejla je zajedno sa timom gostovala na Jutarnjem programu televizije TK, kao i na prijemu kod ministrice za kulturu, sport i mlade.