Na tuzlanskoj biciklijadi 2018

U nedjelju, 17.09.2018. godine u Tuzli je održana tradicionalna 7. biciklijada. Svi ljubitelji biciklizma iz Tuzlanskog kantona, ali i šire pohrlili su u Tuzlu kako bi učestvovali na ovoj sportskoj manifestaciji. Ovogodišnja biciklijada brojala je oko 4000 učesnika različitih uzrasta.

Tradicionalna Tuzlanska Biciklijada je rekreativnog karaktera i privlači ljude svih uzrasta od sedam do 77 godina. Riječ je o cjelodnevnom druženju porodica uz propagiranje zdravog načina života.
Stupine su bile i start i cilj, a između su biciklisti provozali 14 kilometara rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine. Nakon vožnje, održano je izvlačenje nagrada za sve učesnike, među kojima su bila čak tri skupocjena bicikla.
Članovi biciklističke sekcije Gimnazije” Dr Mustafa Kamarić” su zajedno sa profesorom Jasminom Mujkićem obilježili Evropsku sedmicu mobilnosti i učestvovali na 7. Tuzlanskoj Biciklijadi.