Učenici JU Gimnazija “Dr.Mustafa Kamarić” danas obilježavaju evropsku sedmicu programiranja koju smo simbolično nazvali IT FOR US”.
Učenici naše škole će imati priliku da obilježe ovaj događaj kroz dvije radionice.

Radionica “Arduino u praksi” koju vode članovi BH Futures Foundation, i studenti Fakulteta elektrotehnike u Tuzli, Haris i Denis.
Drugu radionicu “Sctrach programiranje Flappy Bird” izvodi apsolventica na PMF Sarajevo, Lejla Džananović.

Događaju je prisustvovao i član organizacionog odbora BH Engeneering Weeks, Sead Jahić, koji je prisutne učenike upoznao sa predstojećim događajem.

Zahvaljujemo se Radio Gračanici i Fahrudinu Kurtoviću što su medijski propratili ovaj događaj.

Evropska sedmica programiranja je događaj koji su 2013.godine pokrenuli Mladi savjetnici za Digitalnu agendu Evrope. Događaj je podržala Evropska komisija sa ciljem jačanja jedinstvenog digitalnog tržišta.
Na prostoru Tuzlanskog kantona u osnovnim i srednjim školama TK ovu aktivnost promoviše Udruženje profesora i nastavnika TK. Na kraju aktivnosti planirana je završna konferencija u subotu 19.10.2017. pod imenom “Bit By Bit”. Konferencija će se održati u amfiteatru A2 Univerziteta u Tuzli.

Na kraju je planirana dodjela diploma ucesnicima događaja. Dodjelu diploma ćemo pokušati i javno emitovati putem Facebook Live na facebook stranici JU Gimnazija “dr. Mustafa Kamarić” u subotu. 12.10.2019 u 13:30