Jučer, 16.11.2023 godine, grupa naših učenika I – IV razreda opće i IT gimnazije koji preferiraju informacione tehnologije su u pratnji profesora Tarika Dedića, prisustovali drugom danu regionalne konferencije o informacionim tehnologijama IT Reboot 2023 u Travniku.

Neka od najuticajnijih imena u svijetu informacionih tehnologija su se pojavili kao govornici na IT Reboot-u 2023. Njihove priče, iskustva i vizije su inspirisale, podstaknule i otvorile nove vidike svima koje zanima IT svijet. Analiza trendova i izazova u IT-u, teorijsko i akademsko razumijevanje IT-a, usponi i padovi IT startupa, cyber sigurnost, umjetna inteligencija, programiranje, primjena tehnologije u svakodnevnom životu, razvoj IT industrije na lokalnom nivou, samo su neke od tema o kojima naši učenici i drugi posjetioci mogli slušati na predavanjima renomiranih IT stručnjaka iz BiH i regiona.

 

U okviru posjete konferencije u Travniku, učenici su iskorili priliku i posjetili rodnu kuću bosanko-hercegovačkog nobelovca, književnika Ive Andrića.