Mjesec oktobar u svijetu se obilježava kao mjesec podrške ženama oboljelim od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja. Ove godine u sklopu obilježavanja “Ružičastog oktobra”- Međunarodnog mjeseca borbe protiv karcinoma dojke naši učenici su u toku ovog mjeseca bili akteri niza aktivnosti, kojima su iskazali podršku oboljelima.

Dana 07.10.2022.godine učenici su posjetili Okrugli sto koji je organizovan u sali Mješovite srednje škole na temu “Rana prevencija karcinoma dojke”.

Učenici 3.razreda naše gimnazije su izradili trakice, afiše i motivirajuće poruke koje su postavili u zbornicu ,a takođe su u ponedjeljak 24.10.2022.godine iste dijelili i učenicima naše škole. Kako je to izgledalo pogledajte u galeriji slika: 

 

Dana 25.10.2022.godine je za učenike i profesore održana prezentacija pod nazivom “Karcinom dojke i prevencija”. Prezentaciju je pripremila vrijedna ekipa IV razreda izborne nastave biologije, zajedno sa predmetnom profesoricom Samirom Mejremić. Cilj prezentacije je bio da se potakne svijest i briga za očuvanje vlastitog zdravlja, ali i zdravlja naših najbližih.