Školsko takmičenje iz Demokratije i ljudskih prava

U utorak, 8. maja u našoj školi održano je školsko takmičenje drugih razreda iz demokratije. Program je otvorila učenica Ib Azra Gopo otpjevavši pjesmu o Gračanici čime je zaradila gromoglasan aplauz. Učenici oba odjeljenja održali su interesantne prezentacije na temu važnih problema na državnom nivou i nivou naše lokalne zajednice.

Učenici IIa su se predstavili sa temom “Za spas rijeke Spreče i Sprečanskog polja” pod mentorstvom prof. Azijade Jukan, a učenice IIb su nam govorile na temu “Proces usvajanja djece u BiH” predvođene prof. Farzijalom Šišić.

Obje ekipe su se pokazale kao izuzetno spremne i imale su mnogo toga za reći, tako da su u nekoliko faza čak i probile vremenski rok.

Nakon prezentacije komisija u sastavu pedagogice Vedade Đulić i sekretara Damira Ganića te jedna od profesorica su postavljale pitanja takmičarima kako bi uvidjeli koliko dobro vladaju tematikom. Po završetku komisija je izabrala pobjednika i to IIa koji se pokazao kao spremniji i organizovaniji.

Velike čestitke svim učesnicima, ali i mentorima na ovako divnom programu. Nadamo se da će naši učenici i dalje širiti demokratiju i boriti se za bolje uvjete života u BiH.

Izvijestila: Merima Šestan