ŠKOLSKO TAKMIČENJE U STONOM TENISU

U našoj školi kao i prethodnih godina održava se školsko takmičenje iz stonog tenisa za djevojke i dječake. U četvrtak, 05.03.2020 godine održano je takmičenje za dječake i djevojke.
Takmičenje se održalo u dva kruga te polufinalni i finalni mečevi. Učešće u takmičenju uzelo je 15 učenika i 13 djevojčica. Muškarci su odigrali 15 mečeva dok su u polufinalnom i finalnom meču izborili se najbolji, tako što je
4. mjesto pripalo Džinić Salihu učeniku 4B,
3. mjesto Devedžić Bakir učenik 3A,
dok su finalni meč odigrali Brkić Huso i Havić Kenan.
Meč je završen pobjedom Havić Kenana učenika 3C, dok je drugo mjesto pripalo Brkić Husi učeniku 3B.
Takmičenje je proteklo u takmičarskom duhu gdje su talenat, znanje i borbu pokazali svi učenici u opuštenoj i veseloj atmosferi.

Takmičenje za djevojke je takođe odigrano u dva kruga , polufinala i finala. Meč za četvrto o treće mjesto odigrale su Hadžiefendić Almina učenica 2C i Beganović Elma učenica 2 A dok je Elmi pripalo 4.mjesto a Almini 3.mjesto. Finalni meč igrale su Dautović Adela i Bašić Rahima.
Pobjedu je osvojila Dautović Adela učenica 4B dok je drugoplasirana Bašić Rahima učenica 2A.
Posebnu pohvala ide za učenice koje su zauzele učešće u ovom takmičenju u većem broju nego prethodnih godina, što i jeste glavni cilj omasovljavanje učenika u sportskim aktivostima koje organizuje Sportsko školsko društvo.
Koordinator i sudija ovog takmičenja bila je prof.Halilović Žuna Jasmila uz asistenciju Havić Kenana, Brkić Huse i Gazibegović Muhameda.