Učenici naše škole u okviru realizacije godišnjeg programa rada škole, imaju u planu organizovane posjete raznim krajevima BiH. One su raznovrsnog karaktera i sve imaju za cilj upoznavanje BiH, njenih prirodnih ljepota te bogate historije u cilju razvijanja patriotizma prema našoj dragoj. Ove godine su učenici trećih razreda, na čelu sa profesoricama historije i filozofije, Azijadom i Farzijalom, odlučili po drugi put posjetiti planinu Vlašić. Ova posjeta je imala pored gore navedenih i sportsko rekreativni karakter.


Učenici su kroz sportske aktivnosti i pješačenja proveli izuzetan dan. Subota 28.9.2019. će ostati upamćena i po roštiljijadi gdje su kroz pjesmu i zabavu proveli jedno lijepo veče.
Sutradan, u nedjelju, su se uputili u pravcu kraljevskog grada Jajca. Posjetili su Plivski vodopad, katakombe, Medvjeđu kulu, kao i vjerske i sakralne objekte.


Nakon toga su se uputili u pravcu Banja Luke. U Banja Luco su posjetili Ferhat pašinu džamiju koja je jedinstven spomenik islamske arhitekture, centar grada i šoping centar Delta Planet.
Potom su se uputili u pravcu Gračanice gdje su stigli u kasnim večernjim satima. Ovo je bila jedna nezaboravna posjeta ovim dijelovima BiH gdje pored ljepota naše zemlje ostaju u sjećanju i lijepa druženja.

Izvijestila: Arijana Korić