„ZUKUNFTSWERKSTATT – Ljetni kamp 2019“

Goethe-Institut Sarajevo, već drugu godinu zaredom je organizovao ljetni kamp za učenike sa partnerskim školama iz svih dijelova Bosne i Hercegovine. Ove godine ljetni kamp se dešavao u gradu Jajcu, konkretno na Plivskim jezerima, u periodu od 11.9. – 15.9. 2019. a prisutni su bili profesori i učenici iz 13 škola diljem BiH.

Ovogodišnje teme ljetnog kampa su bile:
1. Sport i zdravlje
2. Društvena odgovornost
3. Jezik kao poveznica/most
4. Ekologija i zaštita okoline
5. Muzika

Cilj ovih radionica i sportskih aktivnosti je bio da osnaže ulogu mladih u društvu i ukažu na njihovu društvenu odgovornost, te naravno jačanje njemačkog jezika u BiH.

Predstavnici naše škole na ovom kampu su bili,Nejra, Ajla, Muhamed, Faris i Azer na čelu sa profesorom njemačkog jezika Mujkić Jasminom.

Druženja kroz jutarnje vježbe, planinarenja, vožnje brodicama, pripremama i izvedbama pozorišnih komada, fudbalom i sl. su samo neke od aktivnost koji su naši učenici realizovali sa učenicima iz ostalih škola.

Ovu priliku su naši biciklisti ujedno iskoristili za vožnju biciklima kroz prelijepe krajeve grada Jajca te općina Jezero i Šipovo. Odlazak na izvor Plive u općini Šipovo (relacija duga 55 km u oba smjera) je vožnja koja će se dugo pamtiti.

Sve u svemu ovo je bio jedan lijep i super organizovan kamp sa pregršt lijepih uspomena. Unaprijed se radujemo i sljedećem.