U mjesecu oktobru obilježava se Svjetski dan pješačenja, koji ima za cilj da kroz najjednostavniji oblik kretanja – hodanje, jedan dan u mjesecu oktobru se posveti šetnji u cilju očuvanja fizičkog zdravlja i podsjećanja na važnost kretanja u današnjem brzom tempu života.

Učenice i učenici naše škole su na čelu sa direktoricom, razrednicima i svim uposlenicima naše škole, dana 19.10.2022. godine, obilježili Svjetski dan pjesačenja šetnjom na relaciji Škola – Bijela Polja – Brezik – Drafnići – Škola. Maršuta šetnje je iznosila oko 7 km.

Isti dan je održan i Sportski dan na Sportskim terenima Brezik. Aktivnosti su bile nesvakidašnje, a imale su za cilj uključivanje što većeg broja učenika, zabavu i opuštanje kroz izražaj takmičarskog duha.

Rezultate i pobjedničke ekipe aktivnosti koje su realizovane možete pogledati u Izvještaju sa Sportskog dana:

Pogledajte fotografije nekih od aktivnosti na Sportskom dana.

​Kao aktivnost se održala i biciklisticka utrka na segmentu Sočkovac – tržni centar Robot. U utrci su učestvovali članovi biciklističke sekcije na čelu sa prof.Mujkić Jasminom, učenicima u biciklističkoj utrci se pridružio i prf.Nedžad Husičić.

Organizaciju ovih aktivnosti sprovelo je Školsko sportsko društvo sa članovima društva na čelu sa prof.tjelesnog odgoja Halilovic Žuna Jasmila.