//gimnazija-gracanica.com/wp-content/uploads/2021/03/OA1a.jpg

Oracle Academy

Kao Oracleov globalni filantropski obrazovni program, Oracle Academy unapređuje računarsko obrazovanje ljudi širom svijeta kako bi povećao znanje, inovacije, razvoj vještina i raznolikost u poljima novih informacionih  tehnologija.

Pri tome naročitu pažnju pridaje nastavnicima jer ih smatra partnerima u njihovim nastojanjima da nove tehnologije prenesu na nove naraštaje kako u učionici tako i izvan nje.

Oracle Academy sarađuje sa hiljadama obrazovnih institucija u 120 različitih zemalja svijeta, pomažući milionima učenika da budu spremni za karijeru.

Oracleova predanost obrazovanju traje 25 godina i dio je naslijeđa kompanije. Ona nudi nastavnicima i učenicima besplatne resurse za poučavanje i učenje programiranja, modeliranja baze podataka i sl. To uključuje:

  • Kurikulum
  • Resurse za učenje
  • Softver
  • Podršku i resurse za profesionalno certificiranje

Uz Oracle Academy, učenici dobivaju praktično iskustvo sa novim tehnologijama pomažući im da postanu spremni za koledž i karijeru u doba digitalnih tehnologija, clouda, umjetne inteligencije,kompjuterskog učenja, nauke o podacima i sl.

Oracle Academy sarađuje sa javnim i privatnim partnerima kako bi osigurao alate i edukaciju nastavnicima koji trebaju nadahnuti i pripremati studente da postanu inovatori i lideri u budućnosti.

Prvi trening profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu je počeo u januaru 2018.godine u organizaciji JU MS elektrotehnička škola Tuzla, Pedagoški zavod Tuzla uz podršku Ministarstva obrazovanja i nauke TK.

Naša škola je jedna od članica Oracle Academy i učenici trećih i naredne godine četvrtih razreda koriste resurse Oracle Academy za vladanje novim informacionim tehnologijama.